Σοκολατόπιτα

Υλικά:

  • 1 πακέτο μαργαρίνη
  • 4 αυγά
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 ½ κούπα φαρίνα κόκκινη
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο (γεμάτες)
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν
  • 1 κούπα ζεστό νερό

Εκτέλεση:

Λιώνεις το βούτυρο με τη ζάχαρη στην κατσαρόλα, προσθέτεις το κακάο και την κούπα με το ζεστό νερό και ανακατεύεις με το δίχτυ. Κατεβάζεις από την  φωτιά.

Κρατάς από το μείγμα μια γεμάτη κούπα στην άκρη.

Σπας τα αυγά, τα χτυπάς καλά και τα προσθέτεις στην κατσαρόλα, μετά χτυπάς (με το δίχτυ) μέσα στο μείγμα την φαρίνα και το μπέικιν.

Ρίχνεις το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο (ορθογώνιο ταψί ή πυρέξ) και το βάζεις να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς (πάνω-κάτω) για 20 λεπτά. Αφού το βγάλεις από τον φούρνο το τρυπάς με μια οδοντογλυφίδα σε όλη την επιφάνεια και το περιχύνεις με το μείγμα που είχες κρατήσει. Αφήνεις να κρυώσει και σερβίρεις.

Δείτε στην ίδια κατηγορία :

Ο συντάκτης επίσης έγραψε :

Print Friendly, PDF & Email
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *