Ραβανί

Ένα θεσπέσιο ραβανί.

ΥΛΙΚΑ

  • 8 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1 μπεικίν πάουντερ
  • 4 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1 και 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη.
  • 1 πρέζα αλάτι.
  • 1 και 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό.
  • 1 και 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι Νο 100
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε μαζί τους κρόκους την ζάχαρη το κονιάκ την βανίλια και το αλάτι,προσθέτεις το αλεύρι, το γάλα, το μπεικίν πάουντερ και το σιμιγδάλι και στο τέλος τα ασπράδια μαρέγκα.Ρίχνεις το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί Νο 32.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 πάνω – κάτω για 40 λεπτά.

ΣΙΡΟΠΙ

  • 4 ποτήρια νερό
  • 4 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας βιτάμ
  • 1/2 χυμό λεμόνι

Βράζω το σιρόπι μέχρι να δέσει και περιχύνω με το ζεστό σιρόπι το ραβανί μόλις κρυώσει μέσα στο ταψί του.Το αφήνω να κρυώσει και μετά κόβω και σερβίρω.

Δείτε στην ίδια κατηγορία :

Ο συντάκτης επίσης έγραψε :

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *