Πασχαλινά αβγά

ΑΒΓΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ 

Τρόπος βαφής των όπως και κόλπα για να γίνουν τέλεια. 

 

  1. πρέπει να είναι τουλάχιστον 7 ημερών
  2. πρέπει να είναι λεύκα (για να είναι η βαφή φωτεινή)
  3. πρέπει να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (πρέπει να μείνουν έκτος ψυγείου για 2 μέρες)
  4. Το νερό που θα βράσουν πρέπει να έχει 3 Κ της σούπας ξύδι λευκό στο λίτρο νερού (Βοηθάει για να μην σπάσουν τα αβγά)
  5. Τοποθετούμε στον πάτο της μια πετσέτα για να απορρόφηση τους κραδασμούς.
  6. Οι βαφές πρέπει να είναι ζεστές (Έτσι η βαφή θα είναι ανεξίτηλη) 
  7. Τα αβγά πριν βαφτούν πρέπει να είναι είδη βρασμένα (ξεκινήστε σε κρύο νερό με ξύδι και για 13 λεπτά)
  8. Όταν τα βάψουμε τα τοποθετούμε πάνω σε μια καρτέλα του εμπορίου εκεί που τα στοιβάζουν, πρέπει η καρτέλα να είναι χάρτινη για να έχει απορροφητικότητα
  9. Όταν τα αυγά βαφτούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και να στεγνώσει η βαφή, μετά τα περνάμε με ένα πανί λαδωμένο για να γυαλίσουν 
  10. Τα αυγά μας είναι έτοιμα!

 

Ακολουθούμε πιστά τις δοσολογίες βαφής που αναγράφονται επάνω στην συσκευασία.

Print Friendly, PDF & Email
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *