Μπισκότα βουτύρου

Υλικά:

  • 3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο (αγελάδος ή Κερκύρας)
  • Προαιρετικά: Ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση :

Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάτε τη ζάχαρη με το βούτυρο και προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά ενώ συνεχίζετε το χτύπημα με το μίξερ ή το σύρμα.  Προσθέτετε το αλεύρι, το ξύσμα και ανακατεύετε με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να γίνουν μια σφιχτή ζύμη.

Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο χοντρό και κόβετε τα μπισκότα με κουπ πατ. (μεταλλικά φορμάκια με σχέδια). Τα γαρνίρετε με ξηρούς καρπούς (καρύδια, αμύγδαλα ή φουντούκια) και  τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα (περίπου 10-12 λεπτά).

Δείτε στην ίδια κατηγορία :

Ο συντάκτης επίσης έγραψε :

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *