Μπισκοτάκια νηστίσιμα

Υλικά :

  • 2 ½ ποτήρια του κρασιού λάδι
  • 2 ποτήρια του κρασιού ζάχαρη μαύρη
  • ½ ποτήρι του κρασιού χυμό πορτοκάλι
  • ½ ποτήρι του κρασιού χυμό λεμόνι
  • 1 ½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 650 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • Κανέλα
  • Γαρύφαλλο
  • Μοσχοκάρυδο
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κούπα τσαγιού αμύγδαλα χοντρό αλεσμένα στο Multi (ή καρύδια)
  • σουσάμι

Εκτέλεση :

Ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα το λάδι με την ζάχαρη και τα χτυπάμε λίγο. Σε μια κούπα ρίχνω το χυμό λεμόνι και το χυμό πορτοκάλι και ανακατεύω με  την σόδα (προσοχή κρατάω την κούπα πάνω από την λεκάνη γιατί μόλις μπει η σόδα μέσα στους χυμούς θα αρχίζει να αφρίζει και μπορεί να σου χυθεί).

Ρίχνω τους χυμούς μέσα στην λεκάνη με το λάδι .

Ανακατεύω το αλεύρι με τα μυρωδικά όλα, τους ξηρούς καρπούς και το μπέικιν και αρχίζω να προσθέτω στο μείγμα του λαδιού ανακατεύοντας και ζυμώνοντας μέχρι ναέχω μια σφιχτή ζύμη.

Πλάθεις μπαστουνάκια τα τυλίγεις στο σουσάμι τα κόβεις φετάκια και τα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (περίπου 35-40 λεπτά).

Δείτε στην ίδια κατηγορία :

Ο συντάκτης επίσης έγραψε :

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *