Καρυδόπιτα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ :

  • 22 κουταλιές της σούπας καρύδια τριμμένα
  • 22 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη.
  • 22 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 22 αυγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ :

  • 4 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 με 3 ποτήρια νερό
  • κανέλα
  • γαρύφαλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα χωριστά από τους κροκούς.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνω τους κρόκους και λίγο-λίγο μαρέγκα (από τα καρύδια , ζάχαρη,φρυγανιά,μπέικιν). Βουτυρώνω και αλευρώνω ένα ταψί ,ρίχνω μέσα το μείγμα και το βάζω στο φούρνο στους 180 πάνω-κάτω για 45 λεπτά.

Αφού ψηθεί η ζύμη αφήνω το ταψί στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσει και μετά περιχύνω με ζεστό (όχι καυτό) σιρόπι το ταψί.κόβουμε αφού κρυώσει καλά.

Μαρία Κ.
Μαρία Κ.Διαχειρίστρια
Είμαι η Μαρία και είμαι η διαχειρίστρια αυτού του site Πιστεύω αυτό το άρθρο να σας άρεσε και να το βρήκατε χρήσιμο.-

Δείτε στην ίδια κατηγορία :

Ο συντάκτης επίσης έγραψε :

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *