ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ :
- 22 κουταλιές της σούπας καρύδια τριμμένα
- 22 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη.
- 22 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 22 αυγά
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ :
- 4 ποτήρια ζάχαρη
- 2 με 3 ποτήρια νερό
- κανέλα
- γαρύφαλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα χωριστά από τους κροκούς.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνω τους κρόκους και λίγο-λίγο μαρέγκα (από τα καρύδια , ζάχαρη,φρυγανιά,μπέικιν). Βουτυρώνω και αλευρώνω ένα ταψί ,ρίχνω μέσα το μείγμα και το βάζω στο φούρνο στους 180 πάνω-κάτω για 45 λεπτά.
Αφού ψηθεί η ζύμη αφήνω το ταψί στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσει και μετά περιχύνω με ζεστό (όχι καυτό) σιρόπι το ταψί.κόβουμε αφού κρυώσει καλά.
Δείτε στην ίδια κατηγορία :
Ο συντάκτης επίσης έγραψε :
0