Βασιλόπιτα

ΥΛΙΚΑ :

  • 10 αυγά
  • 1 πακέτo αλεύρι  Νο 1 (1Kg)
  • Μισό κιλό βούτυρο
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι και ξύσμα ενός πορτοκαλιού.
  • 1 ποτήρι νερού γάλα.
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο
  • 4 βανίλιες
  • 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Χωρίζεις τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάς σε ένα μπολ τα ασπράδια μαρέγκα, σε ένα άλλο μπολ, χτυπάς χωριστά το βούτυρο με την ζάχαρη και τους κρόκους,μετά προσθέτεις λίγο λίγο την μαρέγκα και  τα υπόλοιπα υλικά.

Αδειάζεις σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο  ταψί (σε μεγάλο η σε δύο μικρά) το μείγμα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω για μία ώρα.

Μαρία Κ.
Μαρία Κ.Διαχειρίστρια
Είμαι η Μαρία και είμαι η διαχειρίστρια αυτού του site Πιστεύω αυτό το άρθρο να σας άρεσε και να το βρήκατε χρήσιμο.-

Δείτε στην ίδια κατηγορία :

Ο συντάκτης επίσης έγραψε :

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *