Αμυγδαλωτά

Υλικά :

  • 1 κιλό γουλιά (αμύγδαλο) – ζυγίζεται αξεφλούδιστη
  • ½ κιλό ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες
  • 1 ξύσμα από μεγάλο λεμόνι
  • Λίγο ανθόνερο για ράντισμα
  • 6-7 αυγά (μόνο το ασπράδι – μαρέγκα)

Εκτέλεση:

Βράζεις ελαφρώς τις γουλιές και τις ξεφλουδίζεις. Αφήνεις να στεγνώσουν καλά και μετά κόβεις στο μιξεράκι (Multi) τις γουλιές ώστε να γίνουν μικρά κομματάκια σχεδόν τρίμμα. Ανακατεύεις τη ζάχαρη με το ψιλοκομμένο αμύγδαλο, τις βανίλιες και το ξύσμα.

Έχεις χτυπήσει τα ασπράδια μαρέγκα και ρίχνεις λίγο-λίγο μέσα την γουλιά ανακατεύοντας, ζυμώνεις το μείγμα όσο πάρει ώστε να μην γίνει πολύ μαλακό.  Βάζεις μπαλάκια του μίγματος πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο (πάνω-κάτω) στους 160 βαθμούς για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Tip: Αν το μείγμα γίνει πολύ μαλακό προσθέτεις μια κουταλιά της σούπας τριμμένη φρυγανιά.

Μαρία Κ.
Μαρία Κ.Διαχειρίστρια
Είμαι η Μαρία και είμαι η διαχειρίστρια αυτού του site Πιστεύω αυτό το άρθρο να σας άρεσε και να το βρήκατε χρήσιμο.-

Δείτε στην ίδια κατηγορία :

Ο συντάκτης επίσης έγραψε :

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *